dimecres, 12 d’agost del 2009

Caminada per Aigüestortes

 
Estany Llong 
Cascada del Sant Esperit 
Estany de la Llebreta 
Típica caminada de vacances. Tan típica que per agafar els taxis cap al planell d'Aigüestortes hi ha cues de més de mitja hora.
Des del planell es va remuntant el riu de Sant Nicolau passant per la zona pròpiament dita d'Aigüestortes, ja que el riu surt de mare i ocupa tot el pla, fent camins tortuosos. El camí puja poc (200 m) i més o menys hi ha una hora i poc fins al refugi. Des d'allà es pot seguir pujant uns cinc minuts fins a l'Estany Llong, on hi ha uns prats verds envaïts de crius amb els respectius pares. Al darrera també hi ha unes quantes vaques per fer bonic.
Com que la pujada fins a l'estany i la baixada la fa tothom i encara no en tenim prou, renunciem al taxi de baixada i seguim a peu. Això ens permet passar per la cascada del Sant Esperit, l'Estany de la Llebreta (ple de siscall i joncs) i un caminet molt agradable que va baixant fins l'aparcament. Tot plegat un parell d'hores de baixada.
Els últims deu minuts es passa per una zona on el riu torna a embogir i ofereix racons lluminosos on l'aigua pinta les pedres de colors vius i brogits celestials.
Posted by Picasa