divendres, 28 d’agost del 2009

Ein Bärchen in Berlin (4)

 
 
 
 
Especial intensiu Museuminsel.
Pergamon Museum: l'altar de Pergamon està aquí, sencer, és enorme. Llàstima que l'han robat. També hi ha mig poble romà de Milet, amb la porta del mercat. Al darrera hi ha sencera la porta d'Ishtar, de Babilònia, amb part dels seus murs blaus. La porta fa el doble d'alçada que la romana. A part d'això, tenen pedres basàltiques amb escriptura cuneiforme de Zincirli, cadires de pedra assiries i escultures, la cambra d'un palau assiri, vigilat per lleons barbuts i alats, una banyera assuria, relleus de Nínive, relleus de palaus de Susa i Persepolis. Hi ha una col·lecció temporal de Deus grecs i Dionissos. Hi ha una estàtua d'Antinoo i bustos de filòsofs.
Alte Nationalgalerie: m'agrada tot, però sobretot K. F. Schinkel, J. P. Hasenclerer, C. D. Friedrich (una sala sencera), T. F. Hildebrandt, A. Böcklin, E. Manet, P. Cézanne, Wilhelm Leibl, Max Liebermann, Franz von Lenbach, Adolf Menzel i Giovanni Segantini. Visita obligada.
Altes museum: com que el museu egipci està en obres, tenen la Nefertiti aquí. A part hi ha una col·lecció d'orfebreria, eines i pedretes de Creta i Mikonos. Estàtues de tots els déus grecs. A dalt hi ha una exposició temporal sobre Alexander von Humbholdt, la seva tasca i el seu futur museu. Hi ha moltíssim material etnogràfic i dels seus viatges.
La Neue Galerie està en obres fins l'octubre. Mala sort.
DDR Museum: no està a l'illa, però al costat mateix. Molt catxondo. Veus exposat on i com vivien a la feliç DDR.
Després vaig a Alexander Platz, que és una plaça enorme feta una merda i envoltada de botigues. Vaig a sopar al Tiergarten, al Hooters, un lloc que sempre està ple (perquè les cambreres van lleugeretes de roba i ballen).
Posted by Picasa