dijous, 27 d’agost del 2009

Ein Bärchen in Berlin (2)

 
 
 
 
Agafo el metro ben d'hora i començo la marató de museus. Només diré el que més em va agradar de cada un, si haig de dir tot el que hi havia, d'aquí a un mes encara estaria escrivint!
Gemäldegalerie: situada al Kulturforum. Hi ha pintures de Albrecht Dürer, Lucas Cranach el vell, Roger van der Weyden, Hyeronynus Bosch, Rembrandt, Vermeer, Canaletto, F. Guardi, George de la Tour i Luca Giordano.
Kupferstichkabinett: al costat de l'altre. Aquí, a part d'una exposició molt didàctica sobre què és el dibuix i quins tipus i tècniques hi ha, hi ha dibuixos de Caspar David Friedrich, Picasso, Klee, Dürer (el retrat de sa mare és per tot arreu), Emil Nolde.
Dino al Kulturforum fent fora unes vespes que em volien fotre el menjar.
La Neue Nationalgalerie està molt bé de fora. L'edifici és del Mies (si, aquí mitja ciutat és Bauhaus).De dins l'exposició deu estar molt bé quan l'acabin. Ara com ara només n'hi ha mitja, però l'entrada te la claven sencera.
Passo pel Sony Center a Postdamer Platz. Allà fan jocs d'atletisme per a nens, per fomentar l'esport.
Després de reposar, passejo pel Moabitgarten i el Tiergarten. Es respira pau i silenci. És un bon refugi de la ciutat, i el diumenge està ple.
Després vaig a l'Olympiastadion, just quan s'acaba el mundial d'atletisme. A fora hi ha parades de tots els esponsors, de l'europeu de Barcelona 2010 i de les olimpiades de Madrid 2016. Venen merchandising del mundial, però em decepciono molt: no queden Berlinos!
Baixo a Kurfürstendamm i sopo al Tiergarten, en una terrasseta, bevent una Veltins.
Posted by Picasa