dijous, 27 d’agost del 2009

Ein Bärchen in Berlin (1)

 
 
 
 
A München plou. A Berlin no.
L'hotel està al costat del riu Spree. Hi ha un menjador amb terrassa que dóna al riu. Menjo una sopa de Pfifferlinge amb mandonguilles.
A la tarda surto passejant. Passo per la Bachstrasse i la Haydnstrasse. Creuo una part del Tiergarten. És un bosc amb camins empedrats, amb alguns Biergartens pel mig. Arribo a Zoologisches Garten. Veig l'església Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche vella i nova, no s'assemblen en res. Passejo per Kurfürstendamm ple de botigues pijes de marques (res que no hi hagi a tot arreu: H&M, Zara, Mango, Tommy Hilfrilglinfler...). Passo per Fuggerstrasse a veure el que hi ha.
Agafo el metro fins a Postdamerplatz. Trobo reliquies del mur (commemoren que fa 20 anys que el van tirar a terra i encara venen relíquies 'de les autèntiques'), plenes de graffitis i xiclets enganxats. Passo pel memorial de l'holocaust jueu, el dels blocs de ciment.
Arribo ja de nit a Brandenburger Tor, il·luminada i espectacular. Hi ha un xou muntat de l'atletisme i milers de paradetes de menjar (han de ser salxitxes!) i souvenirs. Retransmeten les proves en directe per una pantalla gegant. Em sembla que ha guanyat una alemanya, ja que tots criden molt. Tornant a l'hotel, passo per Sigessäule, l'estàtua aquella tan famosa.
Posted by Picasa