divendres, 8 d’agost del 2008

Estany del Siscaró

 
 
 

Començo per una de fluixa.

Es surt del final de la carretera de la vall d'Incles, on hi ha l'aparcament i el centre d'activitats (Pont de la Badalosa). Es segueix el GRP com si anéssim als estanys de Juclar.
Abans d'arribar a l'àrea de picnic es trenca a la dreta pujant a prop del riu del Siscaró, que ofereix racons i salts de gran bellesa.
En una hora s'arriba a un pla on hi ha el refugi del Siscaró. Es deixa a l'esquerra i es travessa el pla. Es deixa també a la dreta el camí que baixa a Soldeu.
El camí remonta un parell de replans fins arribar a l'estany del Siscaró. La peculiaritat de l'estany són les canyes de siscall que li donen un to diferent al blau de l'aigua. Pel camí em trobo un francès amb un gos i em pregunta pel camí. Sembla que m'ha entès.

Voltant l'estany pel nord, en un quart, s'arriba a l'estany de Canals Roges, des d'on es gaudeix d'una gran vista dels pics del voltant (pic d'Anrodat, de Juclar, de Noé). Fins aquí són un parell d'hores (o menys). Es baixa pel mateix camí.
Mentre pujava sol pel camí, només escoltava el soroll de l'aigua que anava baixant. Alhora he pogut tornar a sentir aquella olor de bosc que fa l'herba quan la trepitges i les pessigolles a les cames de les tiges més properes. Feia tant de temps que no ho sentia...
Posted by Picasa