divendres, 15 d’agost del 2008

El Montgrí

 
 
 Es surt de Torroella de Montgrí seguint el GR 92 per una pista, que més tard és un corriol. S'arriba al coll de Santa Caterina, on hi ha una creu. El corriol puja fins al castell, que només té les parets de fora.
Es veu des de la platja de Pals fins a les illes Medes i, pel darrera del castell, es veu tot el golf de Roses.

A llevant surt un corriol pedregós i relliscós que baixa fins al coll d'en Garrigars. El camí puja fins al Montplà i baixa per un corriol fins al coll de les Sorres, on comença el bosc. Hi ha unes taules. Es va per un tram asfaltat i es passa per les dunes i per una urbanització.
Després d'una llarga pista pel mig del bosc deixo el GR i baixo a l'Estartit per un sender local. A baix, paro un moment a la font de Santa Anna.

Torno a Torroella pel camí vell, que està arreglat per anar-hi en bicicleta. Com que és llarg, pesat i pla, vaig depressa.

Un cop acabada la caminada, torno a l'Estartit quan els banyistes ja marxen. A la platja encara es veuen cotxes aparcats. El sol de tarda il·lumina les illes medes i encara hi ha gent que passeja per la sorra. Vaig a veure una amiga que té una galeria d'art molt ben situada, passeu-hi (Traç d'Art, passeig marítim 10). De tornada, el sol ponent em regala un cel de milers de colors.
Posted by Picasa