dissabte, 23 d’agost del 2008

Bastiments

 
 El Bastiments és un cim molt assequible, però que ofereix un bon premi a qui hi puja. També és un cim traïdor, ja que el fort vent que acostuma a fer dificulta l'ascenció i el risc de boira i tempesta és alt.
Es puja des de l'últim revolt de la carretera de Vallter 2000, seguint el GR 11. S'arriba per un bosc fins al refugi d'Ulldeter.

 
 Des d'allà cal seguir el GR 11 (i no les pistes d'esquí) fins al coll de la Marrana, on una forta ventada us donarà la benvinguda. A l'esquerra es deixa el Gra de Fajol.
Es puja cap al Bastiments per un camí que es veu fàcilment, cada cop amb més pendent. A dalt hi ha una creu que no és el cim, cal pujar una mica més fins arribar-hi. Per cert, el vèrtex geodèsic està una mica trinxat, però qui és el valent que puja a refer-lo?
Es baixa pel mateix camí. Es pot utilitzar també el telecadira de l'estació d'esquí, però no cal, per això tenim les cames, oi?
Tot baixant el cel es va anar tapant, i el que en principi eren uns nuvolets que feien molta gràcia i una boira molt fotogènica, al final era un potent cumulonimbus que ens va fer córrer camí avall tapats amb impermeables.
Posted by Picasa