dilluns, 22 de setembre del 2008

GR 11: Colomers - Restanca - Espitau de Vielha

 
 
 
 Són dues etapes curtes que en fan una de llarga i pesada. Però és Pirineu i l'esforç sempre té premi.
Comencem per veure sortir el Sol des de Colomers, tot pujant cap al Coll de Ribereta. Pujada que t'escalfa de cop però és prou aeria com per gaudir-la.
Des del coll es baixa a l'estany de Montcasau. Es segueix baixant cap al pont de Loseran, ja per pista, fins arribar a la cruïlla amb la pista que va a Arties. Allà s'agafa la pista que puja fins a una font, i després el camí que puja fort però còmode fins al refugi de la Restanca. Al refugi es troba el camí que ve del port de Caldes i el Collet d'Oelhacrestada.
Després d'una breu pujadeta i una forta baixada es remonta la ribera de Rius. La pujada no és molt forta, però si pedregosa i pesada (sobretot després de dinar). Al final hi ha l'estany de Rius, que és molt bonic, gran i d'aigua freda (banyada prescriptiva).
Es volta l'estany i es remonta fins al collet de Rius. Allà es veu ja la carretera del tunel de Vielha, però es veu tan avall que fa por. La baixada és d'aquelles que somnies, sobretot els peus. Sembla mentida però al final s'arriba a baix, a l'espitau de Vielha. Els peus ja poden reposar.
Posted by Picasa