dilluns, 29 de març del 2010

Mola de Colldejou i Miranda de Llaberia

 
Sortim de la Torre de Fontaubella, de davant de l'església en direcció sud. El camí es va enfilant sense pausa, creua camps, una carretera, un bosc, una tartera. Al final ens trobem al peu de la canal del Mig, que pugem ràpidament i arribem a dalt de la Mola de Colldejou. La vista és millorable, ja que un fil tel de núvols impedeix veure-ho tot. Arribem al castell i a sota es veu el poble de Colldejou i al fons la mar i la costa Daurada. Al nord s'aixeca el Montsant.
 
Baixem pel portell de les Processons fins al Coll de Guix. Com que no en tenim prou pugem per la drecera d'en Ramon fins a la Miranda de Llaberia (un camí força directe). Allà dalt l'observatori ens fa ombra per dinar i veiem al fons la conca de l'Ebre. Abans de baixar passem per la creu de l'Estavell, al costat de la punta dels Frares.
 
 
Per baixar seguim la cinglera i voltem el Cavall Bernat fins a trobar un lloc mitjanament baixable, que no sigui un estimbat, vaja. Un cap a mitja alçada, flanquegem la serra fins a tocar la carretera, ja davant de Colldejou. Cansats i morts de son (a qui se li ocurreix canviar l'hora en dia d'excursió?) anem cap al Casal del Poble a refer-nos.
Posted by Picasa