dilluns, 18 d’octubre del 2010

Serra de Pàndols

  
Sortim de l'àrea de picnic de la Fonteta, que a aquesta hora i en plena ombra està molt freda. D'allà seguim un bon tros de carretera en direcció est fins arribar al principi del camí. Un cop allà es troba el GR 171 i es tira amunt per un corriol pedregós i sec, que guanya altitud ràpidament. Un cop s'arriba a la carena el pendent es suavitza. Ben aviat veiem al davant el cim de la serra i l'ermita de Santa Magdalena.
Després de trobar el camí que puja des del Pinell de Brai, un últim esforç ens porta a Santa Magdalena. En pocs minuts s'arriba a l'aparcament de dalt i a la cota 706, on es troba el memorial de la lleva del biberó.
El camí de baixada va per un bosquet molt agradable i amb bona vista de la vall de l'Ebre. Hi ha un tros que fa patir una mica i de seguida arribem a coll de Canar. Es segueix la carretera enrera un tros fins a trobar el camí que baixa. Aquest ho fa de forma suau al principi, però al final l'aigua l'ha fet malbé completament i s'ha de lliscar una mica.
Un cop a baix de la vall, el camí és fàcil. S'entra a l'estret amb els seus gorgs i de seguida s'arriba a la Fontcalda, indret molt recomenable.
  
Dinem allà i després decidim continuar per la via verda fins a l'antiga estació de Pinell de Brai. Els túnels són curts, i els que no ho són estan il·luminats. Menys l'últim que el llum no s'encén, però es veu el final del tunel i es pot seguir bé.
Posted by Picasa