diumenge, 11 d’abril del 2010

Sant Martí Xic

 
 Sortim del veïnat de Gallissans, passat Santa Cecília de Voltregà. Anem per una pista en direcció nord, fins gairebé arribar a la Casa Nova del Racó.
Allà trobem la variant del PR-C 49 i comencem a pujar per la cinglera. El camí és molt agradable i s'enfila ràpid.
 En menys d'una hora ja sóm a dalt, en un racó on una taula de pedra i una barbacoa ens donen símptomes de civilització. A sobre, el castell en si te poc del que era, però val la pena pujar per la vista. Una mica més avall, en un collet, trobem l'ermita de Sant Martí Xic, ben reconstruïda i situada en una plana que mereix quedar-s'hi una estona. Hi ha molt bona vista de tota la plana de Vic, els cingles de Collsacabra, el Puigsacalm i el Montseny.
 
El camí voreja la cinglera fins a la Casa Nova de Dalt. Allà es pren un corriol que baixa per la cinglera fins a la casa de Puigpelat. Una pista ens porta a la riera de Sorreigs, prop d'Angelats. Allà seguim el sender que segueix la riera aigües avall fins a l'origen altra vegada. Val a dir que últimament la riera porta molta aigua. Això fa que en algun moment trobis fang i que creuar-la sigui complicat. També comporta que els prats estan tots increïblement verds, d'un verd viu, poderós i etern.
Posted by Picasa