dilluns, 21 de desembre del 2009

Serra de Finestres

 
 
 
 
A la serra de Finestres volem anar a portar el pessebre. Cap a Santa Pau anem abrigadets, abrigadets (com pastorets) en un autocar molt ventilat. I sortim de Santa Pau amb 4 graus sota zero cap al collet de Can Gordi, que passem tranquilament. Esmorzem a una caseta passada la Ginebreda mentre el sol ens descongela les mans, sense tacte pel fred.
Després anem pujant pel la riera dels Arcs cap amunt, trepitjant un munt de fulles seques i passant un munt d'esquelets de faigs. En arribar al coll trobem un petit oratori i en pocs minuts arribem a Santa Maria de Finestres. Pugem un moment a veure el castell (?) i a contemplar el Pirineu emblanquinat. En tornar a Santa Maria cantem nadales, mengem turrons, bevem moscatell i hi deixem el pessebre. Aquest any el pessebre és no-figuratiu, que no vol dir que sigui abstracte, sinó que algú es va deixar les figures a casa...
Amb el moscatell a les cames anem pujant cap al Puigsallança. I ja que hi som, passegem una estona per la serra, per veure panorama. Dinem en un prat acompanyats del solet i un parell de cavalls.
Tot baixant per les marrades anem veient cases abandonades i d'altres que no ho estan. La zona obaga té zones gelades que són perilloses. És la pega que té pujar i baixar per la cara nord a l'hivern.
Arribem a Santa Pau, fem un cafetó calent, comprem mongetes i tornem cap a casa (aquest cop amb calefacció) que ja és fosc.
Posted by Picasa