dissabte, 19 de gener del 2008

Volcans de la Garrotxa

 
La sortida pels volcans de la Garrotxa es pot fer tan llarga com es vulgui. Hi ha un munt d'itineraris possibles. El que hem fet nosaltres és un d'unes tres o quatre hores.

Es surt de Santa Pau tot seguint els senyals del GR 2. Es passa per les grederes del Rocanegra i per la font del Clavell. Després el sender s'enfila per la falda del volcà Santa Margarida i es deixa el GR 2.

Un cop s'arriba a dalt, es baixa a l'ermita que hi ha al mig del cràter i es puja per l'altre banda. Un camí molt ben indicat ens porta a l'aparcament del volcà, a tocar de la carretera. Es creua i anem per la carretera del càmping, a veure el Croscat.

Ens desviem a l'esquerra cap al centre d'interpretació i anem a tocar les grederes del Croscat, molt recomanables si no s'han vist mai. El camí dóna la volta al volcà i surt en direcció oest. En una hora s'arriba a l'aparcament de la Fajeda d'en Jordà, que queda a l'altre banda de la carretera.

Si el dia acompanya, els boscos que es travessen són tancats, humits i quasi encantats. A més, es pot veure el Canigó i fins i tot el Puigmal.
Posted by Picasa

3 comentaris:

Rosa M. Caldera ha dit...

Has tingut molt bona idea Enric.
El comentari i les fotos estan molt bé.
L'excursió va ser molt maca,és molt assequible per a qualsevol i penso que tots els que la vam fer en vam quedar molt satisfets.

Rosa M. Caldera

Unknown ha dit...

Et felicito, Enric.
M'ha agradat molt caminar tanta estona trepitjant fulles de roure i d'alzina, també veure els castanyers més grans que he vist mai.
I animo a fer-la a la primavera o a l'estiu quan a més hi ha moltes flors, i no parlem de fer-la a la tardor.

Angelina Armengol

Imma Elias ha dit...

Fàstastica idea la del blog, Enric.
La síntesi de l'excursió d'avui, molt complerta i les fotografies meravelloses.
L'excursió molt bonica: tant pels boscos com pels dos volcans. M'han quedat a la memòria la senzillesa de Santa Margarida i els colors del Croscat.
Imma Elias